Škatulica puna veselja

Tijekom siječnja, u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“, održane su edukacijske radionice o važnosti odvajanja otpada u DV Škatulica.

Mališani iz Škatulice s velikom pažnjom slušali su naše djelatnice Vikicu Bautović i Luciju Šajić koje su im objasnile kako i zašto je važno odvajati otpad.

Znatiželjni mališani naučili su da otpad nije smeće te kako raspoznati pojedinu vrstu otpada. Naučili su tako i što se odlaže u plavi, što u žuti, a što u zeleni spremnik. Pored toga saznali su što je to kompostiranje i čemu služi kompost.

Nakon kratke prezentacije mališani su bez greške odvajali otpad i stavljali ga u vreće odgovarajuće boje, a za nagradu svima su podijeljene pohvalnice.

Na kraju susreta, na poklon su dobili didaktičku igru odvajanja otpada što je dodatno razveselilo mališane i njihove odgajateljice.

Naši najmlađi sada puno toga znaju o očuvanju prirode te vjerujemo kako će i svoje ukućane poticati na odvajanje otpada.

 

U Dubrovnik, 01.02.2023. godine

NovostiVidi sve

Predavanje za učenike eko grupe O.Š. Marina Držića

U sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ održana je edukacija o održivom gospodarenju otpadom za učenike eko grupe O.Š. Marina Držića.

Više...

U O.Š. Ivana Gundulića održane edukativne radionice o odvajanju otpada

Edukativne radionice o pravilnom odvajanju otpada ovog tjedna održane su za učenike Osnove škole Ivana Gundulića.

Više...

Edukativna predavanja o gospodarenju otpadom u Muškom učeničkom domu

Predavanje na temu „Gospodarenje otpadom“ ovoga tjedna održano je za srednjoškolce Muškog učeničkog doma Dubrovnik.

Više...