Medicinari posjetili reciklažno dvorište

Učenici četvrtog razreda srednje Medicinske škole Dubrovnik u pratnji profesorice Martine Mikulić posjetili su reciklažno dvorošte Pod Dubom. Stečena znanja na predavanjima iz predmeta Gospodarenje otpadom učenici su konačno mogli primijeniti i u praksi.

Prilikom posjete učenici su dobili važne informacije o pravilnom postupanju s otpadom te odgovore na pitanja koja su se odnosila na rad reciklažnog dvorišta kao i količinama otpada koja se u njemu odlažu. Učenici su imali priliku obići i spremnike za odvojeno prikupljanje otpada te se uvjeriti koliko značajnu ulogu reciklažna dvorišta imaju za održivi razvoj čitave zajednice.

Praksa posjete učenika recikažnom dvorištu i edukacija nastavit će se i dalje a sve sa ciljem podizanja svijesti o zaštiti okoliša i zdravijem življenju.

 

Dubrovnik, 09.03.2017. godine

 

 

NovostiVidi sve

Obavijest o obustavi odvoza glomaznog po narudžbi

Obavještavamo naše korisnike da se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna neće vršiti usluga odvoza glomaznog otpada po narudžbi.

Više...

Čistoća u projektu URBAN-WASTE

Tvrtka Čistoća prepoznata i pozvana kao jedan od važnih dionika u projektu URBAN-WASTE-Urbane strategije gospodarenja otpadom u turističkim gradovima.

Više...

Edukativne radionice o gospodarenju otpadom

U proteklom razdoblju Čistoća je organizirala niz edukacija za svoje poslovne partnere, a riječ je većinom o hotelskim grupacijama, koje su prepoznale potrebu da svojim djelatnicima osiguraju odgovarajuću edukaciju o načinu odvajanja i važnosti primarne selekcije otpada.

Više...