Medicinari posjetili reciklažno dvorište

Učenici četvrtog razreda srednje Medicinske škole Dubrovnik u pratnji profesorice Martine Mikulić posjetili su reciklažno dvorošte Pod Dubom. Stečena znanja na predavanjima iz predmeta Gospodarenje otpadom učenici su konačno mogli primijeniti i u praksi.

Prilikom posjete učenici su dobili važne informacije o pravilnom postupanju s otpadom te odgovore na pitanja koja su se odnosila na rad reciklažnog dvorišta kao i količinama otpada koja se u njemu odlažu. Učenici su imali priliku obići i spremnike za odvojeno prikupljanje otpada te se uvjeriti koliko značajnu ulogu reciklažna dvorišta imaju za održivi razvoj čitave zajednice.

Praksa posjete učenika recikažnom dvorištu i edukacija nastavit će se i dalje a sve sa ciljem podizanja svijesti o zaštiti okoliša i zdravijem življenju.

 

Dubrovnik, 09.03.2017. godine

 

 

NovostiVidi sve

Primjena nove Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom

prema Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom, koja je stupila na snagu 1. studenoga 2017. godine, svi gradovi i općine moraju imati riješen sustav odvojenog prikupljanja otpada, kao što i sva hrvatska kućanstva moraju odvojeno prikupljati otpad.

Više...

Podjela spremnika u Malom Zatonu

Obavještavamo mještane Malog Zatona da će se podjela spremnika za miješani komunalni otpad vršiti u prostorijama Doma kulture u Zatonu

Više...

Novo radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta Mokošica

Od ponedjeljka 02.10.2017. godine radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta Mokošica će biti:

Više...