Noćna patrola s peračima Straduna

O našim vrijednim djelatnicima pisali su u "Dubrovačkom vjesniku" 17.kolovoza 2023.

Autor članka i fotorgrafija: Ahmet Kalajdžić

Zelenci su otkucali ponoć, a na Širokoj ulici, na raskrižju s ulicom Od puča, već je na okupu malobrojna ekipa radnika ”Čistoće”. Pod svjetlima blijedožute ulične rasvjete već uhodanim pokretima, skoro bez i jedne riječi, dio ih odmotava manige i gumena crijeva, a drugi podižu poklopac šahta i spretno postavljaju hidrantski nastavak s ventilom. Spajaju manige i prije nego voda pod snažnim mlazom poteče, jedan od radnika, kao da je starogrčki Laokon koji se bori s zmijama, preko ramena prebacuje teško crijevo i čvrsto rukama stežući ”pištolj” (kako u svom slengu nazivaju metalni šmrk) počinje s pranjem. Mogu se izbrojiti četiri manige dužine po 15 metara (što je ukupno 60 metara platnenog vatrogasnog cvrijeva) a tu je i oko 40 metara crnog, gumenog crijeva koje radnici brzo i znalački kopčaju odnosno spajaju po potrebi i razvlače.

Cijeli članak možete pročitati na linku Noćna patrola s peračima Straduna

 

 

Dubrovnik, 17.08.2023. godine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NovostiVidi sve

Obavijest o primjeni Cjenika za usluge po narudžbi

Obavještavamo sve korisnike naših usluga da od 1. listopada 2023. godine započinjemo s primjenom Cjenika za usluge po narudžbi.

Više...

Obavijest korisnicima koji imaju vlastite spremnike za otpad

Sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom i Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada, kao Davatelj javne usluge u obvezi smo svaki spremnik putem kojeg se otpad prikuplja propisno označiti.

Više...

Obavijest stanovnicima Komolca

Dana 21. kolovoza 2023. godine ukida se odlagalište u Komolcu kod kućnog broja 25A .

Više...