Održan ciklus edukativnih radionica na temu odvajanja otpada

U sklopu projekta „Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik“ održan je ciklus edukativnih radionica i predavanja na temu odvajanja otpada s ciljem izgradnje, odnosno jačanja svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Informativno-izobrazne aktivnosti organizirane su u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika po Gradskim kotarima, a poseban naglasak stavljen je na mjere sprječavanja nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu, a s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

Podsjećamo, Gradu Dubrovniku odobrena su sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Projektom „Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik“ unaprijedit će se sustav odvojenog sakupljanja otpada, te će se uspostaviti kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode.

Kako bismo educirali što veći broj naših sugrađana i potaknuli im svijest o važnosti odvajanja otpada, nastavljamo s održavanjem informativno-izobraznih aktivnosti i ubuduće.

 

U Dubrovniku, 24.10.2023. godine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NovostiVidi sve

Javni natječaj za radno mjesto Čistač/ica javnog WC-a

Javni natječaj za radno mjesto Čistač/ica javnog WC-a

Više...

Privremena obustava odvoza glomaznog otpada

Tijekom turističke sezone od 15. lipnja do 15. rujna 2024. godine privremeno ćemo obustaviti uslugu odvoza glomaznog otpada na području grada Dubrovnika.

Više...

Odvoz glomaznog otpada iz naselja Trsteno

Obavještavamo stanovnike naselja Trsteno o promjeni termina postavljanja spremnika za glomazni otpad.

Više...