Vesela jutra „Pod Dubom“

Ovih dana u reciklažnom dvorištu „Pod Dubom“ naročito je veselo i zanimljivo. Posjećuju ga mališani iz dubrovačkih dječjih vrtića sa željom da nauče pravilno postupati s otpadom kako bi očuvali našu prirodu i okoliš.

Što sve ima jedno reciklažno dvorište te kako pravilno odvojiti i odložiti otpad pokazali su im djelatnici Čistoće. Djeca su tako naučila da otpad nije smeće te ako se pravilno odloži poslužit će kao sirovina za izradu novih predmeta. Stečena znanja mogli su odmah i primijeniti te su papir, karton, plastiku, metal, tekstil i staklo odložili u odgovarajuće spremnike.

Naši najmlađi sada puno toga znaju o otpadu, a svojim primjerom pokazali su da odvajanje otpada i nije tako teško. Potrebna je samo dobra volja i navika. Bravo za naše mališane!

 

Dubrovnik, 17.04.2018. godine

 

 

NovostiVidi sve

Krenula podjela besplatnih kompostera

Ukupno 300 kompostera zapremnine 310 litara Čistoća će i ove godine podijeliti svojim korisnicima usluga.

Više...

Mokošica dobiva podzemne spremnike za otpad

Grad Dubrovnik i Čistoća započeli su s radovima na postavljanju modernih, podzemnih spremnika za otpad u naselju nova Mokošica.

Više...

Vatrenima naklon – Čistoći čestitke

Dragi naši sugrađani, dragi gosti, posebno Englezi, danas 12.07. osvanulo je posebno jutro u našem Gradu kao i u cijeloj lijepoj našoj.

Više...