Vesela jutra „Pod Dubom“

Ovih dana u reciklažnom dvorištu „Pod Dubom“ naročito je veselo i zanimljivo. Posjećuju ga mališani iz dubrovačkih dječjih vrtića sa željom da nauče pravilno postupati s otpadom kako bi očuvali našu prirodu i okoliš.

Što sve ima jedno reciklažno dvorište te kako pravilno odvojiti i odložiti otpad pokazali su im djelatnici Čistoće. Djeca su tako naučila da otpad nije smeće te ako se pravilno odloži poslužit će kao sirovina za izradu novih predmeta. Stečena znanja mogli su odmah i primijeniti te su papir, karton, plastiku, metal, tekstil i staklo odložili u odgovarajuće spremnike.

Naši najmlađi sada puno toga znaju o otpadu, a svojim primjerom pokazali su da odvajanje otpada i nije tako teško. Potrebna je samo dobra volja i navika. Bravo za naše mališane!

 

Dubrovnik, 17.04.2018. godine

 

 

NovostiVidi sve

Gradonačelnik primio djelatnika Mimicu

Djelatnik Čistoće Mateo Mimica radeći svoj posao, pronašao je novčanik našeg sugrađanina i vratio mu ga sa čitavim sadržajem.Gradonačelnik mu je u znak zahvalnosti uručio i simboličan poklon.

Više...

„Otpadomjer“ – novi projekt Čistoće

Tvrtka Čistoća započela je s pilot projektom prikupljanja miješanog komunalnog otpada sa ciljem mjerenja količine odloženog miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva.

Više...

Započeli radovi na sanaciji odlagališta Grabovica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je u utorak odlagalište otpada Grabovica gdje su započeli radovi na 1. fazi sanacije.

Više...